Torhout
Ter Walle
LMS Vermeersch uit Brugge

Renovatie voormalig hospitaal

 
Renovatie voormalig hospitaal
Restauratie 19e eeuwse kapel.

Naast de volledige restauratie van de eiken dakstructuur en het binnenschrijnwerk, werden eveneens de betonvloeren en funderingen vernieuwd, oude en nieuwe kerkdallen (her)plaatst, nieuwe stalen en houten buitenschrijnwerk geplaatst, alsook het houten torentje volledig vernieuwd.
 
Restauratie 17e eeuwse kapel

Ook in deze kapel werd de dakstructuur gerestaureerd, de leien dakbedekking vernieuwd, en nieuw stalen en houten buitenschrijnwerk geplaatst. In deze kapel werd tevens de volledig vloer vernieuwd in noir de mazy en witte carrara marmer. Opmerkelijk is eveneens de nieuwe houten geprofileerde kroonlijst.
 
 
Nieuwbouw

Opvallend en zeer typerend aan het nieuwe gebouw is de geoxideerde koperen gevel- en dakbedekking. Binnenin werd zowel voor de muren als de vloeren gewerkt met essenhout. Deze nieuwbouw werd naadloos verbonden met de gerestaureerde kapel.
 
Gevels muziekschool en buitenaanleg

De gevels van de muziekschool zijn rondom gerestaureerd door het aanpakken van het authentiek buitenschrijnwerk, maar ook nieuw houten buitenschrijnwerk werd geplaatst. De zeer opvallende okerkleurige kalkverf van het gebouw refereert naar de originele kleur. De volledig binnenkoer werd uitgebroken en heraangelegd met kasseien. Het gebouw word tegenwoordig gebruikt als academie voor Woord, Dans en Muziek.

1.710.386 EURO

Bedrag der werken (excl. BTW)

2015

Datum oplevering

3

Group Monument bedrijven